19 Şubat 2011 Cumartesi

Uyanın!

Siyonizm ve Sosyalizm, zihniyetleri bakımından birbirinden çok farklı ve zıt birer ideolojidir. Siyonizm, Sosyalizm’in aksine bir ırkın başka bir ırktan daha üstün niteliklere sahip olduğunu ispatlama derdinde olan bir ideolojidir. Yahudi ırkının…
Sosyalizm ise Siyonizm’in aksine hiçbir ırkın başka bir ırktan üstün olduğunu kesinlikle kabul etmemekle birlikte sınıf kavramını da ortadan kaldırıp, insanlara sınıflarına göre değil niteliklerine göre değer biçmiş bir ideolojidir. Yani Yahudi ırkı’nın da hiçbir ırktan üstün olmadığını anlatmaya çalışan bir ideolojidir bir yöne.
Yazıya başladığımdan beri Siyonizm ve Sosyalizm’in birbirine olan karşıtlığına dikkat çekmeye çalışıyorum. Biri ırkçıdır diğeri anti ırkçıdır…
Geçenlerde Vikipedi de Karl Marx’ın yardımcısı Friedrich Engels’ in hayatını okuyordum. Çeşitli çevrelerin Engels’e hayranlığı başlığında ilgimi çeken bir mektup vardı:

“Siyonizmin meşhur önderi Theodor Herzl Friedrich Engels e bir telgraf çekerek ideolojisine ve şahsına övgüler yağdırmıştır: Felsefi görüşünüz hiç kuşkusuz Tanrı ile pazarlık değildir.Değerli şahsınıza ve yüce fikirlerinize ihtiyacımız var.Her zaman maddi desteği vermek için hazırım.Sizin gibi üstün bir insana yardımda bulunmak Tanrı'nın İsrailini memnun edecektir.”
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Engels)

Yukarıdaki kaynakta bahsettiğim mektup, bu iki farklı ideolojinin önemli temsilcilerinin arasındaki ilişkiyi gösteriyor kanımca. Oysa yıllardır ırkçı ve anti ırkçı ideolojiler birbiriyle çatışmışlardır. Şimdi bu mektuptaki dostluk mesajları da neyin nesi?
İnsanın aklına acaba insanlar bu ideolojiler uğrunda çatışırken, bir çok şeyden fedakarlık ederken hatta yüz binlerce insanın canına mal olurken birileri bu kargaşadan rant elde etmeye mi çalışıyordu gibi şeyler takılmıyor değil.

Theodor Herzl ve Friedrich Engels ideolojileri bakımından birbirlerine düşman olmaları gerekiyor…
Mektuba baktığımızda hiçte öyle görünmüyor ama. Hatta Theodor Herzl’in şu cümlesine dikkat çekmek istiyorum: “Sizin gibi üstün bir insana yardımda bulunmak Tanrı'nın İsrailini memnun edecektir” Theodor Herzl ırkçı bir insandır. Yahudi ırkçısıdır… Üstün niteliklere sahip olduğunu söylediği kişinin de bir Yahudi olması gerekmez mi? Öyledir elbet…
Eğer Friedrich Engel, Siyonist Theodor Herzl ile dostsa ve bir yahudiyse, ki mektupta yazılanlar bunu gösteriyor. Neden Friedrich Engels bir Sosyalistti?

Şimdi yıllardır bu ideolojilerin amaçları doğrultusunda ölen insanlar kandırılıp birilerinin bu ideolojik kavgalardan rant elde etmesine istemeden yardımcı mı oldu, yoksa bu mektupta yazılanlar sadece laftan ibaret olup diplomatik bir dil kullanıp rakibi alt etmeye çalışma oyunlarından biri miydi? Burası yorumlama biçimine göre kişiden kişiye değişebilecek bir konudur.

Her şeyden önce dönüp geçmişe bir göz attığımızda Yahudilerin dünyaya ne kadar zarar verdiklerini göreceğiz. Rothschild ailesinin Yahudi kökenli olduğunu ve Amerika’yı satın aldığını biliyoruz. Afrika Sömürgeciliğinin başrolünü oynayan insanlardır. Afrika’nın zenginliklerini sömürerek güçlerine güç katmış bir ailedir. Ve bugün dünyadaki bütün borsalar onların lehine dönmektedir. Kısaca parayı yönetenlerin en başında gelir Rothschild ailesi…

Karl Marx, Yahudi kökenli İngiliz bir ailenin çocuğudur. Rothschild aileside Yahudi kökenli bir İngiliz ailesidir. Durum böyle olunca Karl Marx ve Rothschild ailesinin arasındaki ilişkiyi araştırmak geliyor insanın içinden.
Rothschildler, Siyosizm’in güven kaynağıdır. Amaca ulaşmak için her şeyi finanse eder. Benim kanılarım ise dünyadaki ırkçı ve anti ırkçı ideolojileri oluşturup insanların kavgasından rant elde etmeye çalışması yönündedir. Yani Komünizm olsun Sosyalizm olsun insanlara mutluluk vaadeden diğer ideolojilerde ve bu ideolojilerin fikir babaları da Rothschild’in emri altında bulunan kişiler ve oluşumlardır…
Her şey bir yalandan ibaret aslında…
Önce bir sorun yaratılıyor, sonra bu soruna çözüm bulunuyor bu çözümler genelde kanlı oluyor. Ve sonucuda kanlı bitiyor. Yap-boz oyunu gibi sürekli yenileniyor. Bir döngü içerisinde bütün dünyanın hayatıyla oynanıyor. Hala anlayamamış olduğum bir konu var ki; Nasıl oluyor da kimse bunların farkına varamayıp bir DUR! Demiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder